TREN REAL

Tramvies de Collserola

Ref. MIR-TCLL


El primer indici d’alteració del plàcid dia a dia dels masos de Vallvidrera i de Santa Creu d’Olorda, es va produir a partir de de 1863. Poc s’ho devien imaginar, però aquell esdeveniment tan celebrat a la capital fou el senyal determinant de l’inici de la fi d’aquell món que semblava inalterable.
El dia de Sant Joan d’aquell any del Senyor, va arribar a Sant Vicenç de Sarrià el ferrocarril i amb ell, centenars, que aviat foren milers, de barcelonins que de seguida van voler conèixer amb detall els boscos, les fonts i tots els racons existents més enllà del Desert de Sarrià i del Monestir de Pedralbes. Muntaya amunt. La primera excursió documentada al monestir de Pedralbes data de l’any 1876 per part d’un grup d’excursionistes de l’Associació Catalanista d’Excursions Científiques, embrió del futur Centre Excursionista de Catalunya (C.E.C.).
Diversos trambies ajudaren a completar la ‘colonització’ pacífica de la muntanya. L’any 1905, el nou tramvia del Tibidabo feia cap a al col de Vallvidrera i el 1906 n’arribava un altre al Peu del Funicular des de les Tres Torres. El 1911, el Casino de l’Arrabassada va justificar també la construcció d’un nou mitjà de transport a la serralada. 
Idioma: Català
Fecha de Publicación: 01/2024
No. de páginas: 88
Autor: Gerard Roger
Tamaño: 21 x 21


PVP 17,00€
Unidades: